Teknoloji

Twitter API, Devlet Kurumları İçin Ücretsiz Oluyor

Dünyanın en tanınmış mikroblog platformu heyecan kısa süre önce değerli bir değişiklik yaptı. Şirket, bu değişiklik kapsamında API hizmetlerini fiyatlandırdı. Yeni dönemde düşük ihtiyaçlar için ücretsiz paket varken, en gelişmiş kurumsal firmalar binlerce dolar ödeyerekbu sisteme sahip olabilir.

Şimdi ise Twitter API hizmetiyle ilgili dikkat çekici bir gelişme yaşandı. Platform, devlet ve kamu hizmetleri için API erişimi bedava olurdu ilan edildi. Resmi açıklamada, hava durumu uyarıları, trafik bilgileri ve acil servisler gibi hizmetler için abonelik gerekiyor. ihtiyaç olmayacakbelirtilmiş.

Ancak belirsizlikler var

Twitter’ın geliştiricilere yönelik resmi hesabından yapılan açıklama bazı belirsizlikler içeriyor. Öyle ki ücretsiz API’den yararlanacak kişi ve kurumlar” doğrulandı“. Net değil.

İşte Twitter’dan yapılan açıklama:

“Twitter API’nin en değerli kullanım durumlarından biri her zaman kamu hizmetleri olmuştur. Hava durumu uyarılarını, ulaşım güncellemelerini ve acil durum bildirimlerini paylaşan doğrulanmış hükümet veya kamu hizmetleri, Twitter API’sini ücretsiz olarak kullanabilir.”

Türkiye’de çok yaygın olmamakla birlikte başta ABD olmak üzere birçok ülkede kamu kurum ve kuruluşları Twitter API’lerini kullanmaktadır. bilgi veriyorlar . Özellikle hava durumu, karayolları ve demiryolu taşımacılığı yapan şirketler, Twitter API’leri ile tüketicilere anında ulaşabilmektedir. Bu yüzden Twitter’ın kararı yerindebelirtilmesi gerekiyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu