Haber

İstanbul Büyükşehir Belediyesi evlilik nafakasını 15 bin liraya çıkardı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), yeni evlenen çiftlere sağladığı “Evlilik Desteği”ni yüzde 115 artırarak 7 bin TL’den 15 bin TL’ye çıkardı. Destek başvuruları Alo 153 Analiz Merkezi ve İstanbul Seni taşınabilir uygulaması üzerinden alınmaktadır. Koşulları karşılayan çiftlere, çiftlerin gelir ve ihtiyaç durumuna göre tek seferlik, geri ödemesiz ödeme yapılıyor.

14 Nisan 2023 tarihinden itibaren uygulamaya konulan “Evlilik Desteği” ile şu ana kadar 8 bin 682 çifte ulaşıldı.

NASIL BAŞVURU YAPILIR?

“Evlilik Desteği” başvuruları; Alo 153 Analiz Merkezi, İstanbul Seni Uygulaması veya Sosyal ve Ekonomik Destek Online Başvurusu (sosyalyardim.ibb.gov.tr) kanallarından yapılabilir.

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Gerekli kurallar aşağıdaki gibidir:

. Türk vatandaşı olmak

. İstanbul’da ikamet eden

. Her çift 18 yaşını doldurmuş olmalıdır

. “Evli” dışındaki medeni durum

. Birden fazla evlilik yardımı başvurusu yapılamaz

. Evlilik tarihi başvuru tarihinden itibaren en fazla 90 gün olmalıdır.

DESTEK SÜRECİ NASILDIR?

Başvurular, başvuranların gelir durumları dikkate alınarak fiyatlandırılmaktadır. Başvuru sahibinin kadın veya erkek olmasına bakılmaksızın kadınlara nakit desteği verilmektedir. Eş adaylarından yalnızca birinin başvuru sırasında İstanbul’da ikamet ediyor olması yeterlidir. İstanbul’da yaşayan bir kişi başvurabilir.

Başvuruda bulunan bireylerin sosyal destek ihtiyacı belge incelemesi yoluyla karşılanmaktadır. Nakit Takviye, evlilik resmi olarak tamamlandıktan sonra kadının banka hesabına yatırılır. Evlilik gerçekleştikten sonra her iki kişinin de İstanbul’da ikamet etmesi gerekmektedir.

(HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu