Haber

Brezilya’daki selde ölü sayısı 56’ya yükseldi: 67 kişi kayıp

Güney Amerika ülkesi Brezilya’nın güneyindeki Rio Grande do Sul eyaletindeki yağış ve sellerde ölü sayısı 56’ya yükseldi, onlarca kişinin halen kayıp olduğu açıklandı.

‘İKİNCİ BARAJIN DA ÇÖKME RİSKİ VAR’

Reuters haber ajansının aktardığına göre, Eyalet Sivil Savunma Kurumu, 67 kişinin kayıp olduğunu, 25 bine yakın kişinin yağış ve seller sebebiyle yerinden edildiğini belirtti. Uruguay ve Arjantin’e sınır bulunan eyaletteki 497 yerleşim yerinin yarısından çoğu olumsuz hava koşullarından etkilendi. Eyaletteki pek çok yol ve köprü de seller sebebiyle zarar görürken, fırtına bazı bölgelerde toprak kaymalarını tetikledi. Eyalette küçük bir hidroelektrik santralde yer alan baraj da kısmen çöktü. Yetkililer, eyaletteki Bento Goncalves kentinde bulunan ikinci bir barajın da çökme tehlikesi altında olduğu uyarısında bulundu.

EYALETİN KUZEYİ İÇİN YAĞIŞ UYARISI

Eyalet başkenti Porto Alegre’deki Guaiba Nehri taşarak bölgedeki sokakları sular altında bıraktı. Kentteki uluslararası havalimanı, uçuşları askıya aldı. Eyalet Valisi Eduardo Leite, dün akşam basına yaptığı açıklamada, can kaybının artabileceğini söyledi. Brezilya Ulusal Meteoroloji Enstitüsü de bugün eyaletin kuzeyindeki bölgelerin daha fazla yağış alabileceği uyarısında bulunarak riskli bölgelerde yaşayanlara başka bir yere sığınma çağrısı yaptı.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)

habergaziemir.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu